image
GIRAFFE 03/001 V zadnji seriji GIRAFFE, sem z višino svetila njeno obliko žirafe še bolj poudaril, za bolj estetski in sodoben videz sem zamenjal kovinske vijake z lesenimi. Vse naredim sam z ročnim orodjem. Veliko orodja sem dobil od očeta, kupil na boljših sejmih in nekaj našel na smetišču. GIRAFFE 03/00, 3. Mesto na bienalu recikliranih umetnosti Bi green/ Sardinija 2015.
image
GIRAFFE 02/001 Druga serije svetila GIRAFFE je nadaljevalni proces estetike in funkcionalnosti. Tukaj so vidne prve spremembe v stiku in obliki, pvc vezice sem zamenjal z kovinskimi vijaki. To kupcu omogoča ponovno razstavitev in lažji transport. Uporabnost je enaka, kot pri predhodnici zgoraj.
image
Giraffe 01/001 Svetilo je prvi poizkus izdelave svetila iz lesa vinskih sodov. Nastala je zanimiva oblika, ki me že od začetka spominja na obliko žirafe, zaradi pokončne postave. Stiki posameznih palic med sabo so povezani z pvc vezicami. Zabavna oblika lepo popestri prostor v katerem se nahaja, za osvetlitev poskrbi podolgovata žarnica z nitko. Svetlobomani lahko po naročilu dobijo potenciometer( stikalo z nastavitvijo jakosti ), z njim bodo uravnavali svetlobo glede na razpoloženje oseb v prostoru. Recikliran! Ñekancerogen!
image
ALA ALADINKA ALA ALADINKA je svetilo, ki je reciklirano iz pvc cisterne za pivo. Oblika me je takoj spomnila na Aladinovo pravljico, zato ime ALA ALADINKA.