image
SPOMINI So stvari, in so stvari s katerimi bi rad živel. Ta stol je ena od takšnih stvari, ko ga zagledam zadrhtim me zbudi in vedno mi ponudi roko razmišljanja/ razprave. Rad ga imam, vem, da ima on tudi mene.
image
TRAVY Stol TRAVY je namenjem za take away/ vzami za na pot. Je zložljiv z udobno držo sedenja, ker je nižji je primeren tudi za otroke.
image
CONCAVE Stol Letev 2, se razlikuje od stola letev po tem, da ima obrnjeno sedalo in je malenkost višji. Trenutno je lociran na morju v kampu Kaki plac, kjer se pridno druži z gosti in domačini.
image
LETEV Stol Letev, zelo dobro se počuti na prostem. Ob ognju in šotoru je skoraj obvezen, saj nudi dobro sedalno držo. Dobro se prilega tudi otrokom zaradi svoje višine.
image
KAKI Stol KAKI, je stol, ki je narejen za točno določen prostor v naravi, in njegove lastnosti so prilagojene prostoru in namenu, vizualna podoba prav tako. Stol KAKI plac, udoben, razstavljiv, rahlo robusten, … Predvsem me veseli izjava prijatelja, ki je mojster šibe ,« Uuu fajn se sedi, pa gunca se tud super, stol, ki se ne gunca ni stol. Močno se nagne nazaj in naprej in spet,.« http://www.adrenalincek.org/morje/prireditveni_prostor_Kaki.php
image
STANDARD Stol cc. Standard, približek standardnim meram, sedenje vas rahlo vleče v naslon, kar pomeni, da uporabniku nudi sproščeno držo. Skupaj sva vsak dan, že tri leta uživam v njegovi družbi, eden od treh stolov pred vhodom v delavnico.
image
ELEGANCE Stol elegance, je eden izmed prvih stolov in mi je zato z leti prirasel k srcu, verjetno. Ima funkcijo razstavljanja, za sedalo je uporabljena lesena kuhinjska deska za rezanje. Raje ga vidim, kot polico za knjige.
image
BOB Stol Bob. Zakaj? Ko gledam knjigo na polici, katero sem pred leti odložil nekje na dvajseti strani od 150- tih. Nekaj mi reče, naj jo vzamem. Močno jo primem in iztrgam, stiskala se je s knjigama o fotografiji. Na kar jo rahlo popustim, na tla pade plošček Bob Dylan. Knjigo sem hitreje pospravil, kot sem na začetku mislil. Bob Dylan že poje in brenka, pomirjal me je. V njegovi družbi sem dobil idejo za stol, katerega sem imenoval Bob. Hvala Bob za Boba.
image
0001 Stol 0001 je moj prvi stol narejen iz starih vinskih sodov. Narejen davnega 2010, stol, ki je začel pisati zgodbo o recikliranju vinskih sodov. Na žalost ga ni več med nami, zapustil nam je dragocen načrt za izdelavo in napake, na katerih sem se kalil.
image
THONE Stol THONE je v osnovi 50 letni stolček iz babičine lope, z leti je prvotno sedalo razpadlo. Zaradi želje znanja po pletenju, vsem znanih Thonetovih stolov z mrežico, sem se odločil splesti sedalo. Znanje pletenja posrkal iz starih knjig, ki sem jih za drobiž kupil na bolšjem sejmu. Vrvica je iz reciklirane plastike, zaradi napetosti same mrežice, pa sem na okvir stola pritrdil deščice lesenega soda.