image
KAKI Na enem od zadnjih nedotaknjenih kotičkov slovenske obale je Kaki zgrajen iz lokalnih naravnih materialov, ločeno zbiramo odpadke, del energije nam zagotovi sonce, hrano kupujemo na sosednjih kmetijah, vse adrenalinske športe in aktivnosti pa izvajajo domači ponudniki, s čimer spodbujamo lokalno gospodarstvo. Razkošno rastlinje je radodarno s hladno senco v vročih poletnih dneh. Kaki nudi sprostitev, tematske prireditve, adrenalinske športe, edinstveno namestitev in še veliko več. Tukaj se šopiri in baha moj KAKI stol, pojdite in ga preizkusite, ne bo vam žal.
image
OD SKUPNOSTI DO RAJA 2016 2016, Od skupnosti do raja/ Galerija sodobne umetnosti Celje Jure Cvitan, Matej Čepin, Tomaž Črnej, Andreja Džakušič, Borut Hlupič, Maja Hodošček, Robert Hutinski, Narcis Kantardžić, Bojana Križanec, Tomaž Milač, Željko Opačak, Iza Pavlina, Mark Požlep, Franc Purg, Ana Straže, Manja Vadla, Dalibor Bori Zupančič Gostje: Miha Kaučič, Peter Koštrun, Simon Macuh, Iva Tratnik Galerija sodobne umetnosti, 24. 3. – 24. 4. 2016 Kustosinja razstave: Irena Čerčnik Razstava Od skupnosti do raja, ki prinaša vpogled v nove pridobitve v stalni zbirki Centra sodobnih umetnosti, je z avtorji, ki na razstavi sodelujejo kot gostje, hkrati delni vpogled v sodobno celjsko produkcijo. Predstavljamo umetnike, ki s sliko, risbo, fotografijo, performansom, projektom v javnem prostoru, instalacijo, tekstom in videom segajo v raznolike vsebine in kontekste, od spomina in zgodovine, komunikacije in zaznavanja, okolja in skupnosti, aktivizma in družbenega gibanja, do fiktivnega in mističnega. Razstavljena umetniška dela smo pridobili v stalno zbirko v zadnjih petih letih, načrtujemo, da jo z umetniškimi deli umetnikov, ki so povabljeni kot gostje, dopolnimo v bližnji prihodnosti in s tem nadaljujemo začrtano linijo zbiranja del sodobnih celjskih ustvarjalcev.
image
YOUNG BALKAN DESIGNERS 2016 Razstava Talent Zone/ Beograd, na katero sem bil izbran z GIRAFFE 03/001. Regionalna platforma Balkan Design Network je posvečena identifikaciji, promociji in razvoju kreativnega potenciala Balkana v polju konceptualnega in industrijskega oblikovanja. Cilj iniciative je združiti regionalno oblikovalsko sceno in jo približati mednarodnemu tržišču ter okrepiti njen kreativni potencial, hkrati pa prispevati k obnovi multikulturnega sodelovanja na Balkanu. Balkan Design Network je pripravil razstavo nagrajenih del razpisa Young Balkan Designers 2016 pod sloganom Novo analogno. Na razpis se je prijavilo 136 kandidatov iz držav regije. Raziskovali so načine, kako lahko Balkan kot družba krepi vrednost lastnih kulturnih dobrin. Naloga in rezultati pomenijo prispevek h globalni razpravi o dehumanizaciji procesa proizvodnje, ki je posledica kapitalističnega modela in digitalne produkcije. Slednja zanemarjata človeški faktor, osebnosti, čustva in ideale človeštva.
image
BI GREEN BIENALE 2015 2015, Bi Green mednarodni Bienale Sodobne umetnosti, oblikovanja na temo recikliranja, ponovne uporabe in trajnostnega razvoja/ Sardinija. Nagrada/ 3. mesto, za reciklirano svetilo GIRAFFE 03/ 001.
image
FAIR AMBIENT LJUBLJANA 2015 2015, sejem Ambient Ljubljana, razstava na Top idejah v skupini RECI: DESIGN, podobe recikliranja
image
RECI DESIGN, podobe recikliranja 2015, RECI: DESIGN, podobe recikliranja/ organizacija festivala in razstava, Miha Peperko, Miha Kaučič, Nuša Komplet Peperko V glavnem, festivalskem prizorišču na Gosposki 15, ki je zasnovan kot stanovanje iz recikliranih in unikatno oblikovanih kosov. Kuratorji osrednjega festivalskega prostora, Miha Kaučič, Miha Peperko in Nuša Komplet Peperko smo izbrali izdelke iz vse Slovenije, različnih oobikovalskih področij na temo recikliranja in ponovne uporabe.
image
FAIR AMBIENT LJUBLJANA 2014 2014, sejem Ambient Ljubljana/ nagrada Top ideje za najlepši razstavni prostor, narejen iz recikliranih materialov. Top ideje so odsev časa in pogled v prihodnost, so nekakšna borza ustvarjalnosti, kjer svojo priložnost dobijo še neuveljavljena imena pohištvenega oblikovanja. Tako organizatorji 25. pohištvenega sejma Ambient napovedujejo izbor desetih najzanimivejših rešitev perspektivnih mladih oblikovalcev in arhitektov. Njihova dela so predstavljena v Marmorni dvorani, med desetimi pa so tudi letos, četrtič zapored, izbrali tri najboljše. Žirija Janez Mesarič, Ernest Nograšek in Rianne Makkink.
image
FAIR AMBIENT LJUBLJANA 2013 2013, sejem Ambient Ljubljana/ nagrada Top ideje za NEUPORABNO JE UPORABNO, pohištvo iz zavrženih vinskih sodov. Top ideje so odsev časa in pogled v prihodnost, so nekakšna borza ustvarjalnosti, kjer svojo priložnost dobijo še neuveljavljena imena pohištvenega oblikovanja. Tako organizatorji 24. pohištvenega sejma Ambient napovedujejo izbor desetih najzanimivejših rešitev perspektivnih mladih oblikovalcev in arhitektov. Njihova dela so predstavljena v Marmorni dvorani, med desetimi pa so tudi letos, četrtič zapored, izbrali tri najboljše. Žirija Janez Mesarič in Ernest Nograšek.
image
ČAR LESA 2014 2014, Čar lesa razstava Cankarjev dom in Mestna hiša Ljubljana Glavni namen prireditve Čar lesa je, da ljudje ponovno spoznajo vse prednosti uporabe lesa. S prireditvami Čar lesa želimo predstaviti različne možnosti uporabe lesa in v ljudeh vzbuditi pozitiven odnos ter interes do te naravne dobrine. Preko medijev želimo informirati širšo javnost, da leseni izdelki pripomorejo k blažitvi podnebnih sprememb.